Ting du må vurdere før du planlegger en hårtransplantasjon

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone

01Pre-Postop1_zpsb8f3101dI dag er det bare et par legemidler man kan bruke for å holde hårtapet sitt i sjakk, og disse produktene er absolutt mest effektive jo tidligere du starter behandlingen. Så fort du har mistet en god slump av håret ditt, enten det er på grunn av hårtap eller skader som for eksempel forbrenning, er det eneste alternativet å erstatte det tapte håret. Dette kan enten gjøres ved hjelp av midlertidige løsninger som hårsystemer eller hårfibre, eller ved permanente løsninger som hårtransplantasjon eller SMP – scalp micro pigmentation, eller hodebunnstattovering på godt norsk.

En hårtransplantasjon består av å transplantere hår fra sidene og bak på hodet til de områdene som er skallet. Hårene du transplanterer er resistente mot DHT som forårsaker hårtapet, og vil derfor vare livet ut. Det som setter en stopper for hvor mye du kan transplantere er tilgjengeligheten av donorhår. Dersom du har veldig tynt hår i donorområdet (området hår skal flyttes fra), vil dette begrense hvor mange grafts du kan få transplantert. Håret må være tykt, hodebunnen må være frisk og elastisk, og fargen på håret som blir transplantert bør matche håret i området det skal transplanteres til.

Dersom donorområdet er i orden må man se på området håret skal transplanteres til. Det er mye lettere å fylle igjen områder som er skallete enn å fylle igjen områder som jevnt over er tynt. Dette er fordi det er vanskeligere å sette inn grafts i områder det allerede er en del hår, enn områder som er skallet. Med andre ord er det lettere å få et naturlig resultat for en som ønsker å fylle igjen vikene sine, senke hårlinjen eller fylle igjen kronen sin, enn hos en som lider av jevn tynning over hele hodet. Dette gjør at menn ofte er bedre egnet for hårtransplantasjoner enn kvinner, da kvinner oftere lider av jevnt tynt hår, mens menn har det karakteristiske «hestesko»-mønsteret med helt skallete områder.

Ettersom donorområdet ofte er begrenset, må legen som utfører transplantasjonen være flink til å utnytte hårene han har, for å så godt det lar seg gjøre lage et resultat som ser naturlig ut. Dette er en av de største risikoene ved en hårtransplantasjon – at kundene ikke er fornøyde med resultatet. Dette kan du lese mer om i våre erfaringer:

Om man ikke er fornøyd med resultatet kan man selvfølgelig prøve på en ny transplantasjon, men dette er igjen avhengig av donorområdet ditt. I tillegg kan skaden fra tidligere transplantasjoner være uopprettelig. Det er derfor det ikke kan understrekes nok hvor viktig det er å velge riktig klinikk!

Risikoen for komplikasjoner bør også taes med i regnestykket når man vurderer en transplantasjon. Heldigvis er denne relativt lav – en studie gjort på 533 transplantasjoner viser at bare 5% har opplevd komplikasjoner under eller etter transplantasjonen.

En hårtransplantasjon kan være dyrt, avhengig av hvilken teknikk som blir benyttet, hvor den blir gjennomført, ryktet til klinikken, hvor mye hår som skal transplanteres og antall transplantasjoner som må til for ønsket resultat. Det er ofte vanskelig å gjøre noe overslag på totale kostnader, noe som er noe man må ta med i beregningen når man veier for og i mot en transplantasjon. Med tanke på alt man må gjennom når man tar en transplantasjon, og at resultatet varer livet ut, er det viktig å lese seg godt opp på emnet før man bestemmer seg for om dette er noe man ønsker, samt hvilken klinikk man går for!

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*