Hvor mye koster en hårtransplantasjon i utlandet?

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone

Som nevnt i tidligere innlegg er det flere fordeler med å ta en hårtransplantasjon i utlandet. For eksempel finner man ikke en eneste lege i Norge som er godkjent av American Hair Loss Association (AHLA), noe man gjør flere steder i Europa. I tillegg kan det være billigere, og du kan ofte ta konsultasjonen over skype. Her hjemme vil de fleste klinikkene at du kommer til dem på konsultasjon, men bor du langt unna kan det fort være tungvindt å måtte sette av en hel dag bare for en konsultasjon. I denne artikkelen skal vi se på prisen for en hårtransplantasjon i utlandet kontra en her hjemme i Norge – for samme antall grafts.

Før transplantasjon
Før transplantasjon

Priseksempel

Brukeren Pettter88 på hårtap-forumet alopeci har bestemt seg for å reise til Istanbul for å få gjennomført sin hårtransplantasjon. Valget på lege falt på dr. Koray Erdogan, som er godkjent av AHLA og driver sin egen klinikk. Min oppfatning er at leger som driver sine egne klinikker gjør en mye mer grundig jobb enn leger som er innleid til klinikker, da det er helt nødvendig med et 100% godt rykte for å overleve.

Pettter88 gjorde god research før valget falt på dr. Erdogan. Han leste rundt på forskjellige diskusjonsforum og så etter resultater, pris og legers erfaringer før han til slutt bestemte seg. Pettter88 og Erdogan ble enige om totalt 4000 grafts! Dette er gjør hårtransplantasjonen til en relativt stor operasjon, da en gjennomsnittelig hårtransplantasjon består av 2000 grafts.

Så til prisen. Per graft er prisen hos Erdogan 2,5 euro, ca 20 kroner. Så for 4000 grafts blir dette 80 000 kroner. Diverse andre utgifter som transport, og fly kom på totalt ca 7 000 kroner (Norwegian flyr direkte!). Dette betyr at totalsummen kom på ca. 87 000. Hvis vi skal regne om dette til per graft så blir det 87000/4000 = 21,75 kroner!

Jeg har tidligere gjort en prisundersøkelse hos Poseidon klinikken, Mercur klinikken, Klinikk Haugesund og Christiania Hårklinikk – og 4000 grafts hadde hos den billigste av disse kostet 39 kroner per graft (Mercur klinikken). 39 kroner per graft tilsvarer en totalpris på 156 000 norske kroner! En forskjell på 69 000 kroner, og da er ikke reiseutgifter til klinikken i Norge inkludert.

Den største tankevekkeren her er at man faktisk kan ta 2 hårtransplantasjoner i utlandet, hos en anerkjent lege, for prisen av 1 hårtransplantasjon på en middelmådig klinikk i Norge.

Pettter88 skal til Istanbul nå i juli for å gjennomføre transplantasjonen. Følg med i denne tråden for å holde deg oppdatert!

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*