Andre former for hårtransplantasjon

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone

Hårtap i hodebunnen er nok den vanligste bekymringen folk har, men det betyr ikke at det er det eneste stedet man kan miste håret. Aldring, sykdom, traumer/stress kan føre til hårtap i ansiktet, på kroppen, øyenbryn og øyevipper. Akkurat som for de som mister håret på hodet kan dette ødelegge selvbildet til de det gjelder. Men heldigvis finnes det løsninger – det er nemlig ikke bare på hodet man kan gjennomføre en hårtransplantasjon! De samme teknikkene kan brukes over stort sett hele kroppen.

Ethvert hårstrå fra hvor som helst på kroppen kan i teorien transplanteres til en hvilken som helst annen del av kroppen. Pasienter må dog huske på at håret beholder de samme egenskapene som de hadde før det ble transplantert. Flytter du et hår fra leggen opp til øyebrynet ditt, vil det fortsatt se ut som et legghår. Håret vil ha samme vekstsyklus, ha samme farge og samme konsistens. Dette kan være problematisk når man transplanterer fra ett sted på kroppen til et annet. For eksempel er syklusen på hårene vi har som øyenbryn kortere enn hodehår. Dersom vi da flytter hodehår til øyenbrynene må disse trimmes etterhvert som de vokser, hvis ikke vil de bli alt for lange. Det samme gjelder andre veien – kroppshår transplantert til hodet vil ikke bli like langt som det naturlige håret på hodet.

Øyenbryntransplantasjon

Donorhårene man bruker i en øyenbryntransplantasjon kommer som regel fra hodet. For å få et naturlig resultat er det viktig at det er stor tetthet på hårene, og noen kan trenge helt opp til 2000 grafts for å få begge øyenbrynene tette nok. Plasseringen er veldig viktig for å få et pent resultat. Etter en slik transplantasjon må øyenbrynene klippes, hvis ikke blir de for lange i forhold til de naturlige hårene.

Øyevippetransplantasjon

Å transplantere hår til øyevippene er kanskje en av de vanskeligste hårtransplantasjonene som finnes. Det krever enorm presisjon fra kirurgens side, og det er vanskelig å få til et langvarig og naturlig resultat. De siste årene har det kommet flere serum som kan gjøre øyevippene fyldigere og lengre. Virkestoffet i dette er bimatoprost, som dessverre ikke selges for bruk på øyevippene i Norge.

Ansiktshårtransplantasjoner

Det er mulig å erstatte både bart og skjegg ved hjelp av en hårtransplantasjon. Igjen er det hår fra hodebunnen som blir brukt. Både strip- og FUE kan benyttes. Ved en ansiktshårtransplantasjon må grafts settes inn i et «umønstret» mønster, slik at det hele ser naturlig ut. Antall grafts er naturlig nok avhengig av tykkelsen man ønsker på skjegget og barten.

Kroppshårstransplantasjoner

Både hår på brystet og kjønnshår kan erstattes ved hjelp av transplantasjoner. Hår fra hodet brukes som regel her også – og ettersom det vokser lenger enn annet kroppshår må det trimmes oftere.

Video

Her kan du se en video av en pasient som har fått utført en kroppshårtransplantasjon hos Dr. Umar:

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*