Anbefalte produkter

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone

Det finnes utallige medisiner, sjampoer, naturmedisiner og produkter mot hårtap, og det kommer stadig nyheter på markedet. Men sannheten er at det kun er 3 produkter som har påvist effekt i flere studier over lang tid. To av disse, minoksidil og finasterid, er de eneste produktene som har blitt godkjent av FDA (USA Food and Drug Administration) som midler mot hårtap.

Denne industrien er en milliardindustri, og det vil derfor alltid være nye produkter på markedet, med store reklamebudsjetter, som lover gull og grønne skoger. Vi anbefaler alle å holde seg tingene som man vet fungerer. Om man bruker minoksidil og finasterid, vil 90% av de som bruker det ha like mye, eller mer, hår 10 år etter de startet med disse legemidlene. Dette er påvist gang på gang, i store studier over mange år. Grunnen til at mange ikke bruker dette er at man er nødt til å bruke legemidlene slavisk, noen kan få bivirkninger og det er lite informasjon da leger ofte ikke kjenner til legemidlene.

I tillegg til minoksidil og finasterid, finnes det noe som heter ketokonazol. Dette brukes som sjampo i en 2%-løsning. Det er ikke godkjent av FDA som en behandling mot hårtap, men det har vist seg å kunne ha like god effekt som minoksidil alene. Det er svært enkelt å bruke, da du bruker det som en vanlig sjampo, så vi anbefaler alle å bruke dette sammen med minoksidil og finasterid. Sammen utgjør disse tre det som kalles for «de tre store» i kampen mot hårtap. Under får du litt informasjon om de forskjellige legemidlene samt hvor du kan kjøpe dem.

Minoksidil / Recrea Forte

Minoksidil er virkestoffet i Recrea Forte. Opprinnelig ble det utviklet på 50-tallet og ble på 70-tallet lansert for personer med høyt blodtrykk. Etterhvert ble det oppdaget at en bivirkning hos mange som brukte minoksidil var økt hårvekst.

Dette førte selvfølgelig til at man begynte å forske på sammenhengen, og i 1988 ble minoksidil godkjent av FDA som et legemiddel mot hårtap. Ettersom dette er såpass mange år siden, har det blitt forsket mye på minoksidil, og det viser seg å ha veldig god effekt, med får bivirkninger. Minoksidil stopper ikke hårtapet, men det øker blodtilførselen i hodebunnen slik at hårene får mer oksygen og næring, som fører til økt hårvekst. Enkelte kan ha ekstremt god effekt av minoksidil, men det varierer selvfølgelig fra person til person.

Minoksidil må påføres to ganger daglig, og det kommer i to former – liniment (flytende væske) og skum. Om du har langt hår/mye hår er det liniment som er å anbefale, da du kan bruke en dråpeteller for å enkelt får det ned til hodebunnen. Om du har kort hår/lite hår, er hårskummet bedre. Dette tørker fortere, og mange mener det er mindre stress å påføre.

Her i Norge selges minoksidil under merkenavnet Recrea Forte. Det koster rundt 500 kroner i måneden, og kan kjøpes reseptfritt på apoteket. Dersom du kjøper det på eBay kan du få det til rundt 1/10 av prisen! Kjøp fra brukere monsterhotdeals, dette er en mange nordmenn er «fast kunde» hos på minoksidil. Det selges i USA under navnet Kirkland, og inneholder det samme som Recrea Forte.

Kjøp minoksidil her!

Ketokonaozol sjampo

En sjampo med 2% ketokonazol er enkelt å bruke, og har dokumentert effekt mot hårtap. Det hjelper også mot irritert hodebunn – klør du mye i hodebunnen er denne sjampoen et must. Brukes 2-3 ganger i uken som vanlig sjampo. Du får også 2% ketokonazol som salve. Handler du dette via ebay sparer du mye i forhold til å kjøpe det på apoteket i Norge. På ebay får du 200ml til 120 kroner, mens du i Norge får 60 ml for 170 kroner.

Ketokonazol har vist seg å ha omtrent like god effekt som minoksidil.

Kjøp Ketokonaozol sjampo her

Finasterid / Propecia

Finasterid er et legemiddel som blokkerer omdannelsen av testosteron til dihydrotestosteron. Dihydrotestosteron (DHT) er hovedårsaken til hårtap. DHT «angriper» hårsekkene, slik at de krymper og til slutt blir helt borte. Finasterid blokkerer ensymet 5-alfa-reduktase slik at DHT ikke dannes – som igjen stopper hårtapet.

Finasterid selges under merkenavnet Propecia. De inneholder 1 mg av virkestoffet, men man kan også kjøpe 5 mg tabletter mye billigere, og dele opp selv, ettersom Propecia i seg selv er relativt dyrt.

Pillen må taes daglig, og det kan ta opptil 12 måneder før man har et synlig resultat. Dersom du slutter, vil hårtapet komme tilbake.

Finasterid må man ha resept for å få kjøpt. Du må derfor ta kontakt med legen din.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone