10 myter om hårtransplantasjoner

Hårtransplantasjon
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone

HårtransplantasjonHvis du forteller noen at du vurderer å ta en hårtransplantasjon er det mange som har meninger og kommentarer. Ofte uten noen som helst rot i virkeligheten. Kanskje får du spørsmål som «Kommer ikke hårene til å ramle ut?», «Er det ikke veldig lett å se at du har gjennomført et inngrep?» I denne artikkelen skal jeg se litt nærmere på 10 vanlige myter rundt det å utføre en transplantasjon,

Myte 1: «Å gjennomføre en transplantasjon er dyrt»

Hårtransplantasjoner er faktisk ikke så dyrt når du tenker på at det varer livet ut. Det kan faktisk bli billigere enn å måtte være avhengig av medisiner hele livet. I tillegg kan en transplantasjon gi økt selvtillit som nødvendigvis ikke kan måles i penger. Hvis du leser denne posten vil du se at det er penger å spare på å dra utenlands. Du finner også en prisoversikt over hvor mye det koster å gjennomføre hos de mest vanlige klinikkene i Norge.

Myte 2: «Det er lett å se at man har tatt hårtransplantasjon»

1900 Grafts, 35 år gammelDette var kanskje sant for mange år siden. Med dagens metoder er det mulig å flytte hår uten at noen kan se at det har blitt gjort. Her ser du et bilde av en 35 år gammel mann som har fått gjennomført en transplantasjon hos BHR Clinic i Belgia, 1900 grafts. Resultatet er så naturlig at ingen vil legge merke til at dette er en konstruert hårlinje, med mindre de vet det fra før.

Myte 3: «En hårtransplantasjon er ikke permanent»

De aller, aller fleste hårene du transplanterer vil vare livet ut. Dette er fordi de flyttes fra områder som ikke er rammet av hårtap. Hårene som ikke varer livet ut er bare en liten andel – de som blir skadet i forbindelse med transplantasjonen.

Myte 4: «Det beste er å gjøre det så fort du ser tegn til hårtap»

Dette stemmer ikke, da hårtapet kan utvikle seg. Dersom du får litt viker i begynnelsen av 20-årene og fyller inn disse med transplanterte hår, vil det se dumt ut hvis hårtapet fortsetter. Om du derimot er sikker på at du ikke kommer til å miste mer hår, eller går på medisiner som stopper håravfallet, kan du vurdere en transplantasjon.

Myte 5: «En transplantasjon er smertefull»

Alle operasjoner er litt smertefulle. Men heldigvis er det noe som heter anestesi, så i dag vil det være minimale smerter om du gjennomfører operasjonen.

Myte 6: «Alle kan ta en hårtransplantasjon»

Dette stemmer ikke. Alle er ikke gode kandidater for å gjennomføre denne prosedyren. For det første er du avhengig av å ha donorhår tilgjengelig, og for det andre må du ha en sunn hodebunn.

Myte 7: «En transplantasjon er reversibel»

En transplantasjon er ikke reversibel med mindre du gjennomfører enda en operasjon. Og hvorfor skulle du ha lyst til det?

Myte 8: «Noen andre sitt hår kan bli transplantert til ditt hode»

Nei. En hårtransplantasjon er enkelt og greit friskt hår som ikke kan rammes av hårtap, som flyttes fra en side av hodet til det andre. Det er dine egne hår, og de blir sittende resten av livet. Så du trenger ikke bekymre deg for å få andre sitt flass i hodebunnen din.

Myte 9: «Håret kan ramle ut»

Håret faller ikke ut. Graftene blir satt godt på plass, og er permanente.

Myte 10: «Hårtransplantasjoner må vedlikeholdes ofte»

Dette stemmer ikke. Håret du får satt inn krever ikke noe mer vedlikehold enn naturlig hår. Det kan godt hende du ubevisst tar enda bedre vare på håret du har fått transplantert enn det du har fra før ettersom det har kostet litt penger, men det er helt opp til deg.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*